Funkia

Hosta

Én af de mest populære stauder, som stammer fra Asien, hvor den har været dyrket i mange hundrede år. Funkia kendes også som Hosta, der er det latinske navn. Der findes utallige arter og sorter af funkia. Bladenes udseende varierer med grønne, blålige, hvide og gule nuancer og bladformer fra store, glatte blade til små helt smalle. Funkia dukker først op lidt sent hvert forår, for gennem hele sommeren at dække større eller mindre arealer i haven eller fylde store krukker ud på terrassen. Om efteråret farves bladene gullige, inden de bukker under for frosten og forsvinder helt fra jordens overflade. Funkia kan både tåle sol og skygge, dog skal de meget gulbladede typer helst have lidt skygge for ikke at få svedne blade. En god næringsrig, spagnumblandet havejord er perfekt til funkia.

Hosta

jpg Download lavtopløseligt 91.93 Kb