Presse

Gør din have til en leg

 

I dit lokale havecenter kan du altid søge om gode råd til din have. Havens Dag sætter i år fokus på planter, der er med til at gøre din have til en leg. Når du vælger planter, der passer til forholdene i din have, så trives de optimalt.

Masser af succes!
De danske havecentre har ekspertisen til at sørge for, at du får fuld valuta for pengene og er sikker på succes, når du planter i din have. I havecentrene og på planteskolen ved de nemlig en masse om de planter, der sælges. Oplysninger om højde/bredde, vækstform, blomstringstid, vintergrønne planter, bunddækkende planter og så selvfølgelig noget om, hvilken type jord, de bedst trives i.

Nord, syd, øst eller vest
Hvor trives hvilke planter bedst? Mange af havens planter er ikke så kritiske, når det gælder om at kunne vokse i skygge eller sol, men andre mistrives, hvis de placeres forkert. Planter til skyggen tåler ikke altid at vokse under fuld sol hele dagen, mens de solelskende planter, stort set går i stå i dyb skygge.
Derfor har vi udarbejdet fire små foldere – ét til hvert af de fire verdenshjørne. I hver folder er i alt 25 forskellige træer, buske, klatreplanter, stauder, prydgræsser eller bregner beskrevet med ord og billede. Folderne kan du få hos de havecentre, der er med i kampagnen – se dem på www.havensdag.dk

Du kan også selv downloade folderne på hjemmesiden.

Deltag i konkurrencer
På Havens Dag kan man vinde flotte præmier.

Årets 1. præmie er et stk. Juliana Premium 8,8 hobbydrivhus til en værdi af 16.350 kr.

Årets 2. præmier består af fem OneLeg skamler med skridsikring og sædebetræk, der hver har en værdi af 507 kr.

Årets 3. præmier er fem værker af Flora Danica, som er en genoptrykt version af verdens største farveflora, og indeholder 253 smukke tavler. De har en værdi af 495,95 kr.

Sådan deltager du
Mød op til Havens Dag i et af de deltagende havecentre, udfyld og aflevér konkurrencesedlen, så samles alle deltagere og de heldige vindere udtrækkes og offentliggøres d. 10. oktober. Alle vindere vil blive kontaktet direkte.

Havens Dag er en rigtig hyggelig dag, hvor dit lokale havecenter byder på mange gode oplevelser for hele familien, så sæt kryds i kalenderen d. 10. september.

Find det nærmeste havecenter, der deltager i kampagnen på www.havensdag.dk.

Du er også velkommen til at følge Havens Dag på Facebook. (blot søg på Havensdag)

Vel mødt!

Danske Havecentre over hele landet afholder Havens Dag den 10. september med temaet ”Gør din have til en leg”. Mød op til Havens Dag og deltag i konkurrencen – måske er du den heldige vinder af det flotte præmier?

Prydgræsser og stauder klæder hinanden godt i det solvendte bed. Vil du vide mere om, hvilke planter der passer bedst til dine bede i haven, så mød op til årets udgave af Havens Dag d. 10. september.

Yderligere oplysninger fås hos Per Boisen Andersen, Danske Havecentre på telefon: 66 17 44 89 eller e-mail: pb@danskehavecentre.dk Se også: www.danskehavecentre.dk