Årets ”Havens Dag” bliver farverig

Sensommeren er lig med de dejligste farver fra blomster, frugter og blade.
Derfor fokuserer Havens Dag i år på farver i haven.
Det hele foregår den 9. september i havecentre landet over.

I planteriget er der rigtig mange farver. Rene farver, men især nuancer af de rene farver er lige, hvad der kan opleves, når man bevæger sig ud i haven. Grøn er nemlig ikke bare grøn, ligesom de øvrige farver; gul, rød og blå findes i snart sagt alle blandinger. Uanset, om haven er tilfældigt anlagt eller strengt opdelt efter højde, drøjde og farver er det de dejlige farver, der sætter kulør på omgivelserne. Og derfor vil Havens Dag i år fokusere på at give gode råd og inspiration til endnu flere farvemuligheder. Her skal blot nævnes nogle af muligheder, som gæsterne kan få uddybet, når de besøger landets havecentre den 9. september.

Krukkerne
Rigtig mange elsker krukker, og tilplanter dem gerne flere gange om året. For årstiderne skifter også i krukkerne. Inden så længe trænger efterårets varme farver sig på – som kan komme helt ind på terrassen ved at man sætter prydgræsser med dekorative aks, alunrod med de mange forskellige bladfarver, lyng og asters i krukkerne.

Løgtid
Farverne skal planlægges i god tid, hvis haven skal fremstå farvestrålende fra næste forår. I havecentret findes et utal af forårets løgvækster. Eksempelvis Narcisser, krokus, skilla, tulipaner, hyacinter og flere andre spændende prydløg, som skal i jorden her i efteråret.

Temahaver
Den berømte hvide have på Sissinghurst Castle i Sydengland har inspireret mange havedesignere verden over. Renhedens farve sammen med grå og grønne bladfarver giver masser af ro. Og det behøver ikke blive kedeligt, fordi alle blomsterne er hvide, for der findes så mange forskellige hvide blomster, der hver især giver masser af oplevelser for tilskueren. Leg med blomsterformer i samme farve – det kan jo lige så godt være den blå have, den gule have, den røde have eller den rosafarvede have.

Efterårets mange farver
Det er ikke kun blomster, der farver havebilledet. Paletten af frugternes farve er vel udfyldt fra de brune farver på nødder, over de gule farver på stikkelsbær og abrikos, til de røde farver på jordbær, ribs, hindbær og æbler, for ikke at glemme blåbær, vindruer og de helt sorte bær på solbær og hyldebær. Også bladfarverne på en stor del af vores planter i haven lægger op til det store show om efteråret, hvor gule, orange, lilla og røde farver dannes inden bladfald. Bliv guidet af listen af velegnede planter, der netop skifter løvfarve i folderen ”Farver i haven”, som gratis kan hentes i det lokale havecenter.

Se på www.havensdag.dk hvilke havecentre, der deltager i kampagnen.

 

Yderligere oplysninger fås hos Per Boisen Andersen, Danske Havecentre på telefon: 66 17 44 89
eller e-mail: pb@danskehavecentre.dk. Se også: www.danskehavecentre.dk

Billedtekst:
Danske Havecentre over hele landet afholder Havens Dag den 9. september og har fokus på farver i haven.

Hent pressemeddelelsen i pdf-format

Hent billede   Hent billede
     
knopurt_small   hd-01_small