Landets havecentre afholder Havens Dag

Hvor der er fokus på de frugter, bær og buketter, som kan gøre haven selvforsynende.
Det hele foregår den 10. -11. september, hvor denne begivenhed i øvrigt også fejrer
sit tyve års jubilæum.

Når de første nye kartofler graves op til Grundlovsdag og nydes efter en kort kogetid i letsaltet vand, er der ikke meget, der kan måle sig med denne oplevelse. Det skulle måske lige være smagen af det første fuldmodne jordbær, de første bælgede ærter, den afkølede rosengelé eller smilet i venindens ansigt, når buketten fra egen have overrækkes. Det er en stor glæde at udvide sortimentet af frugter, bær og buketter, som kan dyrkes i egen have. Selvgjort er velgjort.

Derfor er temaet for årets Havens dag, der afholdes i havecentre over hele landet d. 10. – 11. september ”Den selvforsynende have”. Emnet er bredt og kan fortolkes forskelligt i de enkelte havecentre og planteskoler.

I forbindelse med dagen udgives en folder, der omtaler brugen af de mange dejlige planter, som vi har, eller kan få til at gro i haven. Emnerne er blandt andet frugter og grønsager i drivhuset, roser til buketter og gelé, stedsegrønne planter til dekorationer, skærehaven med nyttig tabel med stauder og de bedste frugter og bær til den selvforsynende have.

Tyve år med Havens Dag
I 1991 startede samarbejdet omkring kampagnen ”Havens Dag” mellem Dansk Planteskoleejerforening, Dansk Staudegartnerforening og Danske Havecentre. I de forløbne 20 år har Havens Dag udviklet sig til at blive et begreb, som rigtig mange danskere kender til.  Årene igennem har udvalget varieret fokusområder i haven. Samarbejdet sker stadig med repræsentanter fra planteskoleproducenter, staudeproducenter og havecentre.

På hjemmesiden www.havensdag.dk kan man kigge tilbage til 1998, som er det første år, hvor man brugte internettet som samlingssted for de aktiviteter, der er forbundet med kampagnen. Temaer som ”Krumspringet i Kongens Have”, ”Den romantiske have”, ”Havens Rum”, ”Børnenes have” og ”Den frodige have” er blot nogle af de gode emner, som Havens Dag udvalget gennem årene har valgt at præsentere.

Yderligere oplysninger fås hos Per Boisen Andersen, Danske Havecentre på telefon: 66 17 44 89 eller e-mail: post@danskehavecentre.dk . Se også: www.danskehavecentre.dk

Billedtekst: Danske Havecentre over hele landet afholder Havens Dag den 11. september, som har fokus på ”Den selvforsynende have”

dv1601031_web   dv1601029_web
Hent billede…   Hent billede…

 
Hent pressemeddelelsen i pdf-format

Hent en lokal pressemeddelelse i pdf-format