Havens dag

Søndag den 12. september fejres Havens Dag i landets havecentre og planteskoler.

Lyde af fugle, der sender velmenende strofer ud til nær og fjern. En solsort, der skræpper op, når man kommer for nær dens rede, biernes summen i blomsterne, insekter i fuld vigør med mange forskellige gøremål og et pindsvin på besøg.

Haven er en del af vores natur, hvor både mennesker og dyr trives. Børnenes nysgerrige jagt efter ”kugledyr” (bænkebidere), sneglehuse, små tudser og frøer, mariehøns, sommerfugle og guldsmede. Måske kan man fange en salamander i et vandhul eller se på fiskene i havebassinet? Børnehaver og skoler har natur på skemaet og vi bør følge op hjemme i haverne. Hvad hedder dyrene? Hvor bor de? Hvad spiser de? Hvad nytte har vi af dem? Hvordan passer vi på dem? Hvad betyder mit plantevalg for dyrenes aktiviteter i haven?

Havens Dags udvalget har valgt ”Dyreliv i haven” som årets tema. Det er et spændende og bredt tema, der dækker over mange emner og gøremål i haven. Vigtigt er det for udvalget, at børnene inddrages i temaet. Som mulige fokuspunkter kan nævnes:

butterfly•    Dyreliv i haven
•    Nyttige dyr i haven
•    Plant stauder som tiltrækker insekter
•    Haven et lille naturreservat
•    Velegnede træer og buske til havens dyreliv
•    Det lille vandhul
•    Redekasser

Kampagnen, som afholdes i de enkelte havecentre, følges op af en landsdækkende annonce i Idényt, hvor de deltagende havecentre og planteskoler bliver nævnt.

Samme oversigt ses på www.havensdag.dk, hvor pressemeddelelser til lokalpressen samt billeder kan downloades. Der udsendes ligeledes pressemeddelelser til aviser og blade, som vil blive informeret om vigtigheden af, at planter i haven fremmer insekt- og dyrelivet. Der er fokus på haven som et lille naturreservat – et sted, hvor børn og voksne kan få mange små og store naturoplevelser.

Lokal konkurrence

Kig ud i landets havecentre og planteskoler på Havens Dag. Deltag sammen med børnene i skattejagten og vær med i konkurrencen om flotte præmier til fremme for dyrelivet i haven. Hent folder om dyrelivet i haven og få inspiration til, hvordan du øger aktiviteten af de mange nyttige dyr i din have.