Den anden weekend i september afholdes Havens Dag i havecentre og planteskoler landet over.

Tema 2004: Den skyggefulde have

Hvor der er lys, må der også være skygge. Vekselvirkningen mellem lys og skygge er med til at gøre haven spændende og afvekslende. Terrassen ligger badet i sol, lyset flimrer hyggeligt under de lette træer, mens den svale skygge under tættere trækroner er vederkvægende på en rigtig varm dag.

Der er uendeligt mange muligheder for at udnytte de skyggevirkninger, der findes i haven. Desværre bliver de ofte overset, fordi de solåbne steder stjæler hele billedet. Det er synd og skam, for der kan indrettes smukke, frodige haverum med spændende, farverige planter under de skyggefulde forhold. Haverum, der er en naturlig del af haven. Haverum der er til stor glæde for dem, der holder af haven.

Det er baggrunden for at Havens Dag 2004 sætter fokus på den skyggefulde have med masser af inspiration til, hvordan havens skyggefulde hjørner og kroge kan indrettes. Det handler i al sin enkelhed om at vælge netop de planter, der trives under skyggefulde forhold. Det er der heldigvis rigtigt mange dejlige planter, der gør.