Havens Dag for børn i alle aldre

Traditionen tro fejres Havens Dag den anden weekend i september. Søndag den 8. september bliver der liv og glade dage i planteskoler og havecentre landet over, når hele familien inviteres til Havens Dag.

Haveejere i hele landet har for længst taget Havens Dag til sig som en hyggelig, årligt tilbagevendende tradition, der markerer, at årets bedste plantetid begynder. Traditioner er ligesom havearbejde allerdejligst, hvis hele familien kan samles om dem. Det gælder heldigvis for Havens Dag som for havearbejdet. Alle kan være med uanset alder.

Haven rummer uendeligt mange muligheder for børnenes leg og udvikling. Natur og kultur mødes, der er liv og død på nært hold, og man kan lære, at jorden er en væsentlig kilde til den mad, vi nu om stunder er tilbøjelige til at tage for givet. Klatretræer styrker motorikken, og frisk luft og nyplukkede æbler holder forkølelserne på afstand. Det er aldrig for tidligt at lære at påskønne livet i haven. Det er baggrunden for, at Havens Dag i år sætter fokus på børn i haven med det håb, at endnu flere familier får øjnene op for, hvor meget haven har at byde på.

I planteskoler og havecentre over hele landet er der sjove, spændende og lærerige aktiviteter for børn, der også kan finde inspiration til deres egen have på Havens Dags hjemmeside www.boernihaven.com I anledning af Havens Dag udkommer en ny, dejlig bog med titlen Børn i haven. Bogen, der er skrevet af hortonom Lotte Bjarke, er fyldt med ideer til, hvordan haven kan indrettes til glæde for hele familien og til hyggelige aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Bogen kan købes i planteskoler og havecentre og der, hvor man ellers køber bøger. Havens Dag udvalget har også udskrevet en landsdækkende tegnekonkurrence for børn. Tegn din have og vind et flot legehus. Få mere at vide i dit lokale havecenter på Havens Dag. Mange planteskoler og havecentre har også lokale konkurrencer for børnene, der kan vinde det sødeste minidrivhus til deres egen have.

Havens Dag fejres hvert år den anden weekend i september. Bag arrangementet står Dansk Planteskoleejerforening, Dansk Staudegartnerforening og Landsforeningen af Danske Plantehandlere. Få mere at vide hos Havens Dag Udvalgets sekretariat på telefon 6617 4489.